Vesti 2018

FESTA BRASILEIRA

FESTA BRASILEIRA - NIGHT SUMMER PARTY - SUBOTA, 11. avgust, od 22h do svitanja - Dobro poznata lokacija - ĐAVA, pre semafora levo... 9.Avgust 2018.

Više informacija »

OSETI RITAM SAMBE! BESPLATNE RADIONICE SAMBA PERKUSIJA

Ukoliko ste ljubitelj muzike, energičnog ritma i druženja u pozitivnoj atmosferi, a avanturista da probate nešto novo... 07.Avgust 2018.

Više informacija »

RADIONICE KAPUERE NA DANIMA BRAZILA

sve zaljubljenike u najpoznatiju brazilsku borilačku veštinu i ove godine spremamo jedinstveno kapuera iskustvo... 7.Avgust 2018.

Više informacija »

RADIONICE BRAZILSKIH UDARALJKI ZA NAPREDNE PERKUSIONISTE

Ako volite dobar ritam, druženje i sinergiju koja nastaje prilikom sviranja u grupi, samba pruža upravo ovakvo iskustvo!... 7.Avgust 2018.

Više informacija »

VODITELJ RADIONICA KAPUERE

Steen Møller je stalni predavač radionica kapuere tokom svih godina trajanja festivala „Dani Brazila“... 7.Avgust 2018.

Više informacija »

SMEŠTAJ ZA VREME FESTIVALA DANI BRAZILA

Za učesnike Festivala “Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće organizovan smeštaj u hostelu “City Hostel”... 7.Avgust 2018.

Više informacija »

JULIAN KAMPER PONOVO NA FESTIVALU

Nakon što je bio vođa radionica brazilskih udaraljki prve dve godine festivala „Dani Brazila“ i brojnih nastupa po Evropi, Julian... 7.Avgust 2018.

Više informacija »

NAUČI DA PLEŠEŠ SAMBU UZ KARNEVALSKU MUZU MAYRA ALMÉN

Nakon vrelih samba ritmova na radionicama i neverovatne energije tokom prošlogodišnje karnevalske povorke... 07.Avgust 2018.

Više informacija »
NAZAD NA NAJNOVIJE VESTI »

ARHIVA VESTI 2018 »

ARHIVA VESTI 2017 »

ARHIVA VESTI 2016 »

ARHIVA VESTI 2015 »

ARHIVA VESTI 2014 »

ARHIVA VESTI 2013 »

ARHIVA VESTI 2012 »

SMEŠTAJ ZA VREME FESTIVALA DANI BRAZILA

Za učesnike Festivala “Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće organizovan smeštaj u hostelu “City Hostel” po specijalnoj ceni od 9 eura uz doplatu takse.

Hostel se nalazi u samom centru Novog Sada, nedaleko od svih programskih prostora. Smeštaj možete rezervisati na ovom linku.

NAUČI DA PLEŠEŠ SAMBU UZ KARNEVALSKU MUZU MAYRA ALMÉN

Nakon vrelih samba ritmova na radionicama i neverovatne energije tokom prošlogodišnje karnevalske povorke, sa ponosom objavljujemo da će karnevalska muza Mayra Almén ponovo biti mentor polaznicima samba plesa, 11. i 12. avgusta u okviru festivala „Dani Brazila“!

One koji su puno naučili od Mayre na festivalu 2017., pozivamo da ove godine još bolje usavrše plesne pokrete, a početnike da se upuste u avanturu zvanu samba!

Učesnici radionica samba plesa imaće priliku da nauče i usavrše osnovne pokrete ovog egzotičnog plesa i pripreme nastup za karnevalsku povorku koja će proći kroz centar grada poslednjeg dana Festivala i svim posetiocima dočarati duh brazilske kulture i nezaboravnu atmosferu karnevala.

Radionice su organizovane po grupama, na osnovu prethodnog iskustva: za početnike bez plesnog iskustva, koji ne pripadaju ni jednoj plesnoj grupi, za polaznike sa srednjim nivoom poznavanja plesa kao i za plesače sa prethodnim plesnim iskustvom, koji aktivno plešu i nastupaju.

Sve radionice se održavanju u “Allegro” plesnoj školi (ulica: Kisačka 3).

Cena kotizacije za radionice bilo kog nivoa je 10 eura.

Prijave za radionice su obavezne i otvorene do početka festivala na linku prijava samba ples

Satnica


Subota
11.00 - 12.30 / radionica za početnike / "Allegro" Dance Centar
12.30 h - 14.00 / radionica srednjeg nivoa / "Allegro" Dance Centar

Nedelja
10.30 - 12.00 / radionica za početnike / "Allegro" Dance Centar
13.00 - 14.30 / radionica za napredne samba plesače / Petrovaradinska tvrđava

Poslednjeg dana festivala, od 13 sati, Maira i napredni samba plesači imaće zajedničku radionicu sa samba perkusionistima na Petrovaradinskoj tvrđavi, posvećenu pripremama za veliki karnevalski defile.

Svaki iskusni samba plesač koji želi da donese sopstveni kostim samba može u njemu da nastupi na karnevalskoj paradi, a sve ostale posetioce festivala pozivamo da se maskiraju, prepuste prepoznatljivim ritmovima sambe i ne propuste ovo jedinstveno letnje iskustvo! Vidimo se na festivalu!

O voditeljki radionica samba plesa:S obzirom na mešavinu brazilskog, afričkog, indijskog i kineskog porekla, Mayra Almén je odrasla u sredini punoj različitih muzičkih ritmova. Aktivno bavljenje plesom započela je sa klasičnim plesovima poput baleta i džeza, da bi se kasnije oprobala u sambi i afro plesovima. Sambu pleše od svoje 8 godine. Kod različitih učitelja na Salvadoru naučila je da pleše sambu, axe, funk, carimbo, xaxado and forro, a danas pleše latino-američke plesove kao što su salsa, bachata, kizomba, merenge i drugi. Nakon godina plesanja uz razne učitelje iz Brazila, pokrenula je sopstvenu školu plesa u Švedskoj. Muza je Imperio da Tijuca, kraljica baterije da Oba Oba do Recreio, kraljica Brazil/Sweden da 1 corte internacional da Europa in Genevei plesačica Paraíso da Tuiti. Plesala je uz Academicos do Salgueiro, Belford Roxo, Mocidade, Sossego i druge.

“Putujem svetom i držim radionice plesa i performanse i smatram sebe neverovatno počastvovanom što imam priliku da predstavljam i širim brazilsku kulturu u različitim zemljama sveta”, kaže Mayra.

VODITELJ RADIONICA KAPUERESteen Møller je stalni predavač radionica kapuere tokom svih godina trajanja festivala „Dani Brazila“.

Osnivač je kapuera škole Senzala u Kopenhagenu, Danska 1991 godine i učenik Mestre Peixinho iz Rio de Janeiro-a. Jedini je majstor kapuere unutar Grupo Senzala koji nije brazilskog porekla. Odličan je poznavalac afro-brazilskih plesova i muzike; perkusionista i pevač.

Nosilac je crnog pojasa u borilačkoj veštini Tae Kwon Do. Po obrazovanju je diplomirani profesor fizičke kulture i telesni terapeut.

Deceniju nakon otvaranja škole kapuere u Kopenhagenu, dolazi u Srbiju, donoseći ovu veštinu i na naše prostore. Pod njegovim nadzorom funkcionišu kapuera klubovi Senzala iz Novog Sada i Beograda unutar grupe Centro Cultural Senzala de Capoeira.

RADIONICE KAPUERE NA DANIMA BRAZILA

Za sve zaljubljenike u najpoznatiju brazilsku borilačku veštinu i ove godine spremamo jedinstveno kapuera iskustvo od 1o. do 12. avgusta na festivalu „Dani Brazila“!

Radionice kapuere u organizaciji sportsko - rekreativnog kluba Capoeira Senzala Novi Sad tokom sva tri dana trajanja festivala održavaće se na gradskoj plaži „Štrand“ a namenjene su deci i odraslima, profesionalcima i početnicima. Učesnici će imati priliku da na radionicama probaju sve aspekte kapuere: borilački, muzički i akrobatski, ali i različite stilove i druge igre povezane sa kapuerom i brazilskom kulturom. Poslednjeg dana festivala, kapueristi će u tradicionalnoj karnevalskoj povorci kroz grad pokazati šta su naučili, uz učesnike radionica samba plesa i perkusija i prepoznatljive brazilske ritmove.

Satnicu radionica možete naći u programu festivala, a radionice se tradicionalno održavaju na gradskoj plaži Štrand (kod Špica).

Radionice za kapueriste vodiće Mestre Steen iz Danske koji je ovu veštinu doneo na naše prostore pre 17 godina. Više o Steen Møller, stalnom predavaču kapuera borilačke veštine na festivalu „Dani Brazila“, pročitajte na linku.

Cena kotizacije je 20 eura za odrasle i 10 eura za decu, a prijave za radionice su obavezne i otvorene do početka festivala na linku.

Satnica


Petak
10.00 -12.00 / radionica za decu & odrasle
17.00 – 19.00 / radionica za decu & odrasle

Subota
10.00 -12.00 / radionica za decu & odrasle
17.00 – 19.00 / radionica za decu & odrasle

Nedelja
10.00 -12.00 / radionica za decu & odrasle

Za one koji se prvi put susreću sa ovom brazilskom borilačkom veštinom biće organizovani besplatni časovi pod vođstvom instruktora kluba „Capoeira Senzala“ Novi Sad, i za njih nije potrebna prijava. Svi zainteresovani mogu doći u bilo kom terminu radionica kapuere na plaži Štrand (kod Špica) gde će biti oformljena posebna grupa.

Grupni dinamični treninzi na gradskoj plaži Štrand uz vrhunske majstore i sjajnu atmosferu, i impresivan defile kroz centar grada kao završnica festivala, učiniće da pamtite ovaj letnji vikend u znaku Brazila. Ponesite svoju kapuera uniformu i kupaći, osmeh na lice i vidimo se na festivalu!


JULIAN KAMPER PONOVO NA FESTIVALU

Nakon što je bio vođa radionica brazilskih udaraljki prve dve godine festivala „Dani Brazila“ i brojnih nastupa po Evropi, Julian Kramper iz Nemačke - Mestre Macarrao – ponovo dolazi u Srbiju kako bi svoje znanje i iskustvo preneo naprednim polaznicima radionica samba perkusija!

Julian Kramper, rođen 1981. godine, započeo je sa sviranjem brazilskih udaraljki pre 18 godina. Bio je član osnivača Unidos de Hamburgo 2004. godine i Mestre udHH 2007 /2008/2009.

Njegova muzička pozadina zasnovana je na "Raizes do brazilu"- edukativnom programu Dudu Tucci - uticajnog brazilskog umetnika, profesora i šefa grupe "Afoke Loni" iz Berlina. Julian je nastupao sa majstorima (mestre) iz škola Sambe kao što su Ivo Mereilles, mestre Jonas, Atila, Marcone ili Nilo Sergio.

Pratio je mnoge Candomble radionice plesa, kao sa Murah Soares iz Berlina i učestvovao u bendovskim projektima: Sambodromo bend, Fogo do samba afro bloco ili Parading ...

Kao član Bloco X od 2005. godine, ima jaku mrežu na evropskoj samba sceni i mnogo putuje kako bi nastupa sa što više grupa i bendova. 2015. Je stekao znanje diplomiranog muzičara u bubnjarskim i grupnim pravcima na konzervatorijumu (Aalborg / Danska). Pored toga, Julian ima i Isopstveni YouTube kanal posvećen savremenoj pandeiro tehnici pod nazivom "gringo do pandeiro".

Ne propustite priliku da usavršite svoje veštine i svirate sa iskusnim muzičkim virtuozom tokom festivala „Dani Brazila“ 2018!

Detalje o radionicama za napredne samba perkusioniste, nađite na na linku.RADIONICE BRAZILSKIH UDARALJKI ZA NAPREDNE PERKUSIONISTE

Ako volite dobar ritam, druženje i sinergiju koja nastaje prilikom sviranja u grupi, samba pruža upravo ovakvo iskustvo!

Kao i prethodnih godina, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će u okviru ovogodišnjeg Festivala Dana Brazila, od 10. do 12. avgusta, biti organizovane radionice samba perkusija – tradicionalnih brazilskih udaraljki za napredne perkusioniste, a u nedelju će svi učesnici radionica samba plesa, perkusija i kapuere zajedno nastupiti u karnevalskoj povorci koja će proći ulicama Novog Sada.

Radionice će biti održavane na otvorenom, na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija - Petrovaradinskoj tvrđavi (levo od prvog semafora na tvrđavi), a učesnici će prolaziti kroz različite ritmove i pripremati se za završni nastup na karnevalskoj paradi.

Ove godine, napredna grupa samba perkusionista, unaprediće svoje veštine pod vođstvom Nemca Juliana Krampera - Mestre Macarrao - koji nastupa i održava radionice po Evropi, a imali smo priliku da ga ugostimo u Srbiji kao predavača samba udaraljki prve dve godine festivala Dani Brazila!

Više o Julianu i njegovom iskustvu, pročitajte na na linku.

Participacija za učešće u radionicama za sva tri dana iznosi 15 eura i uplaćuje se po dolasku na radionicu.

Prijave su obavezne i otvorene do početka festivala na linku.
ili mailom na sledeće e-mail adrese: sambansa@gmail.com; atlacaixa@gmail.com

Satnica


Petak & Subota
12.00 – 13.00 / tamborim & chocalho
13.30 – 14.30 / caika & repikue
14.30 – 15.30 / ručak
15.30 - 18.00 / repertoar za paradu / svi zajedno
17.00 – 19.00 / radionica za decu & odrasle

Nedelja
14.00 – 17.00 / vežbanje repertoara za paradu / sve zajedno

SPECIJALNA PONUDA ZA GRUPE

Ove godine, pripremili smo posebnu ponudu za grupe koje mogu samostalno da nastupaju.
Ukoliko se prijavite za učešće na radionicama perkusija za napredne kao grupa, svi članovi grupe dobijaju:
• 50% popusta na cenu kotizacije za radionice
• pokrivene troškove 2 noćenja (City Hostel) i 3 obroka na tvrđavi
Svi sambisti i samba grupe su dobrodošle da se pridruže! Očekuje vas nezaboravno druženje uz ritmove brazilskih udaraljki! Vidimo se na festivalu!

OSETI RITAM SAMBE! BESPLATNE RADIONICE SAMBA PERKUSIJAUkoliko ste ljubitelj muzike, energičnog ritma i druženja u pozitivnoj atmosferi, a avanturista da probate nešto novo, ovo je sjajna prilika da iskusite grupno sviranje brazislkih prekusija! Besplatne radionice samba udaraljki za apsolutne početnike u okviru festivala „Dani Brazila“ održaće se 10. i 11. Avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi (levo od prvog semafora na tvrđavi).

Prijave a ni priprema za ove radionice nisu potrebne - svi instrumenti i potrebna oprema će biti obezbeđeni – a od vas očekujemo da dođete u dobrom raspoloženju i spremni na dobre ritmove!

SATNICA

Petak
18.00 – 19.30

Subota
18:00 - 19:30

Radionice za početnike će voditi Saša Ignjatović, muzičar, samba perkusionist, osnivač i lider prve sambe škole na Balkanu - Sambansa u Novom Sadu, kojoj se možete priključiti tokom cele godine ukoliko vam se dopadne susret sa ovim popularnim brazilskim instrumentima.

Očekujemo vas na festivalu!