Vesti 2017

BESPLATNE RADIONICE NA DANIMA BRAZILA

Za sve one koji imaju želju da iskuse duh brazilske kulture i bolje se upoznaju sa tradicijom ove jedinstvene zemlje Južne Amerike, pripremili smo besplatne radionice samba udaraljki i kapuere za apsolutne početnike na ovogodišnjim Danima Brazila od 11. do 13. avgusta.... 03.Avgust 2017.

Više informacija »

RADIONICE KAPUERE NA DANIMA BRAZILA

Radionice kapuere na novosadskoj plaži Štrand i ove godine u okviru festivala Dani Brazila od 11. do 13. avgusta obradovaće sve zaljubljenike u ovu brazilsku borilačku veštinu!... 3.Avgust 2017.

Više informacija »

PREDSTAVLJAMO VAM VODITELJA RADIONICA KAPUERE

Osnivač je kapuera škole Senzala u Kopenhagenu, Danska 1991 godine. Učenik je Mestre Peixinho-a iz Rio de Janeiro-a. Jedini je majstor kapuere unutar Grupo Senzala koji nije brazilskog porekla. Odličan je poznavalac afro-brazilskih plesova i muzike; perkusionista i pevač...... 3.Avgust 2017.

Više informacija »

RADIONICE ZA NAPREDNE SAMBA PERKUSIONISTE

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će u okviru ovogodišnjeg Festivala Dana Brazila tokom sva tri dana biti organizovane radionice za napredne polaznike samba perkusija pod vođstvom vrhunskih samba perkusionista: Rikardo Pereira Kruz, poznatiji pod njegovom izvođačkim pseudonimom Serrinha Raiz iz Rio de Žaneira / Brazil/ i Kris Kuade Kouto iz Kelna / Nemačka/.... 3.Avgust 2017.

Više informacija »

ISKUSAN SAMBA DVOJAC ZA NAPREDNE PERKUSIONISTE

Serrinha Raiz i Kris Kuade iskusni su u sviranju samba udaraljki i u vođenju baterija, a imali su prilike da sviraju i uče od poznatih sambista iz celog sveta. Nakon nekoliko godina, ponovo će biti deo novosadskog samba festivala i svoje umeće podeliti sa svim naprednim polaznicima radionica samba perkusija... 3.Avgust 2017.

Više informacija »

PROBAJ SAMBU PRVI PUT I OSETI RITAM BRAZILA!

Izvanredno iskustvo polaznika i sjajna atmosfera prethodnih godina samo su dodatni podstrek da i ove godine za vas organizujemo besplatne radionice samba udaraljki za apsolutne početnike na festivalu Dani Brazila!... 03.Avgust 2017.

Više informacija »

RADIONICE SAMBA PLESA UZ KARNEVALSKU MUZU MAYRA ALMÉN & AFRO-LATINSKI PLES

Sve zaljubljenike u samba ples sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo da će ovogodišnje radionice samba plesa 12. i 13. avgusta u okviru festivala Dani Brazila održati izvanredna samba igračica i muza Mayra Almén... 3.Avgust 2017.

Više informacija »

SMEŠTAJ ZA VREME FESTIVALA DANI BRAZILA

Za učesnike Festivala “Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće organizovan smeštaj u hostelu “City Hostel” po specijalnoj ceni od 9 eura uz doplatu takse.Hostel se nalazi u samom centru Novog Sada, nedaleko od svih programskih prostora.... 03.Avgust 2017.

Više informacija »
NAZAD NA NAJNOVIJE VESTI »

ARHIVA VESTI 2018 »

ARHIVA VESTI 2017 »

ARHIVA VESTI 2016 »

ARHIVA VESTI 2015 »

ARHIVA VESTI 2014 »

ARHIVA VESTI 2013 »

ARHIVA VESTI 2012 »

BESPLATNE RADIONICE NA DANIMA BRAZILA

Za sve one koji imaju želju da iskuse duh brazilske kulture i bolje se upoznaju sa tradicijom ove jedinstvene zemlje Južne Amerike, pripremili smo besplatne radionice samba udaraljki i kapuere za apsolutne početnike na ovogodišnjim Danima Brazila od 11. do 13. avgusta.

Radionice samba udaraljki

Ukoliko volite dobar ritam, druženje i sinergiju koja nastaje prilikom sviranja u grupi, samba pruža upravo ovakvo iskustvo! Na ovim radionicama dobićete jedinstvenu priliku da iskusite grupno sviranje brazilskih perkusija i upoznate se sa ovim tradicionalnim brazilskim instrumentima. Besplatne radionice samba udaraljki održavaju se na Petrovaradinskoj tvrđavi (levo od prvog semafora na tvrđavi) u terminima početne grupe. Satnicu radionica možete naći u programu festivala.

Prijave za ove radionice nisu potrebne, a svi instrumenti i potrebna oprema će biti obezbeđeni sa naše strane. Vi samo treba da dođete sa pozitivnom energijom, željom da probate nešto novo i spremni na dobre ritmove!

Radionice će voditi Atila Kovač, jedan od učitelja u školi sambe "Sambansa".

Radionice kapuere

Za sve koji žele po prvi put da se oprobaju u ovoj tradicionalnoj borilačkoj veštini biće organizovani besplatni časovi na plaži Štrand (kod Špica) pod vođstvom instruktora kluba „Capoeira Senzala“. Svi zainteresovani mogu doći u bilo kom terminu radionica kapuere gde će biti oformljena posebna grupa za njih. Satnicu radionica kapuere možete naći u programu festivala.

Prijave za ove radionice nisu potrebne, dovoljna je samo dobra volja i želja da iskusite nešto novo!

Očekujemo sunčane dane, puno dobrog druženja i sjajnu atmosferu! Pridružite se i prepustite ritmu Brazila!

PROBAJ SAMBU PRVI PUT I OSETI RITAM BRAZILA!

Izvanredno iskustvo polaznika i sjajna atmosfera prethodnih godina samo su dodatni podstrek da i ove godine za vas organizujemo besplatne radionice samba udaraljki za apsolutne početnike na festivalu Dani Brazila!

Ukoliko volite dobar ritam, druženje i sinergiju koja nastaje prilikom sviranja u grupi, samba pruža upravo ovakvo iskustvo! Na ovim radionicama dobićete jedinstvenu priliku da iskusite grupno sviranje brazilskih perkusija i upoznate se sa ovim tradicionalnim brazilskim instrumentima. Satnicu radionica početnog nivoa možete naći u programu festivala (početna grupa), a radionice se održavaju na Petrovaradinskoj tvrđavi (levo od prvog semafora na tvrđavi).

Radionice će voditi Atila Kovač, jedan od učitelja u školi sambe "Sambansa".

Prijave za ove radionice nisu potrebne, a svi instrumenti i potrebna oprema će biti obezbeđeni sa naše strane. Vi samo treba da dođete sa pozitivnom energijom, željom da probate nešto novo i spremni na dobre ritmove!

Ukoliko vam se dopadne, pozivamo vas da se priključite jedinoj školi sambe na Balkanu "Sabansa" u Novom Sadu.

ISKUSAN SAMBA DVOJAC ZA NAPREDNE PERKUSIONISTE

Serrinha Raiz i Kris Kuade iskusni su u sviranju samba udaraljki i u vođenju baterija, a imali su prilike da sviraju i uče od poznatih sambista iz celog sveta. Nakon nekoliko godina, ponovo će biti deo novosadskog samba festivala i svoje umeće podeliti sa svim naprednim polaznicima radionica samba perkusija.

Rikardo Pereira Kruz – Serrinha RaizRikardo Pereira Kruz, poznatiji pod njegovom umetničkom imenu Serina Raiz, rođen je 1975. godine u Rio de Žaneiru/Brazil. Rođen je u porodici muzičara i sambista, a odrastao je u blizini najstarije samba škole u Rio de Žaneiru Estácio de Sá, svirajući na njihovim probama sve vrste udaraljki. Od tada radi kao perkusionista u različitim samba trupama (Rodas de samba) i bendovima kao što su Batukue Digital, Samba Da Alforria i Projeto Criolice, vodi mnoge samba baterije u Riu (da spomenemo samo neke Unidos da Tijuca, Estácio de Sá, Unidos de Padre Miguel, itd.), kao profesor udaraljki za jednu od najvećih i najuspešnijih brazilskih kompanija „Petrobras“ i u društvenim perkusionističkim projektima na severoistoku Brazila i Argentine. Tokom svoje karijere kao muzičar Serina je putovao po celom svetu gde je predstavljao, svirao i podučavao brazilsku muzičku kulturu. Zajedno, dva bliska prijatelja, Kris i Serina kreirali su novi veb sajt www.riosamba.com koji treba da bude postavljen ove godine, a koji bi trebalo da poveže sambiste i prijatelje karnevala u Rio de Žaneiru iz celog sveta, omogući njihovu razmenu, deljenje iskustva i dešavanja on-lajn. Četvrti put zaredom Kris i Serina kreću na turneji po Evropi da uče samba stil koji se danas svira u Rio de Žaneiru. U protekle 3 godine posetili su zemlje kao što su Francuska, Holandija, Italija, Mađarska, Austrija, Poljska, Nemačka i mnoge druge, a 2010. godine pozvani su da drže stručne radionice u čuvenom svetskom muzičkom konzervatorijumu u Roterdamu / Holandija.

Kris Kuade KoutoKris Kuade Kouto rođen je 1981. u Kelnu/ Nemačka . Muzičku karijeru je započeo veoma rano a sa samo 15 godina već se specijalizovao za brazilske udaraljke. Učestvovao je u raznim intenzivnim afro- brazilskim i afro–kubanskim radionica koje su vodili učitelji kao što Dudu Tucci i Ravin Jayasuriya i svirao u brojnim bendovima poput Pimenta Malagueta, Tim Sein Lada i Cologne Streetbeat. Osnovao je i vodio samba školu Unidos de Colonia, brazilski bloko Suco Legal i svirao u brazilskom samba - fank bendu Muamba. Danas je jedan od muzičkih direktora Bloco X , pevač i perkusionista u foro triu Trio Capangas i a od 2004. nastupa sa baterijom Unidas da Tijuca koji su bili pobednici karnevala u Riju de Žaneiru 2010, 2012. i 2014. Na svom lokalnom veb sajtu i brendu www.koelnsamba.de, Kris organizuje svoj rad kao učitelj brazilskih udaraljki a pored toga radi i kao producent i predsednik kulturnih dešavanja u okviru udruženja gradova pobratima Keln –Rio eV. Radionice sambe drži po celom svetu i tokom proteklih godina je s tim ciljem posetio Japan, Francusku, Tursku, Italiju, Mađarsku, Poljsku, Finsku, Švedsku, Škotsku, Liban, Portugal i Srbiju.

RADIONICE ZA NAPREDNE SAMBA PERKUSIONISTE

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će u okviru ovogodišnjeg Festivala Dana Brazila tokom sva tri dana biti organizovane radionice za napredne polaznike samba perkusija pod vođstvom vrhunskih samba perkusionista: Rikardo Pereira Kruz, poznatiji pod njegovom izvođačkim pseudonimom Serrinha Raiz iz Rio de Žaneira / Brazil/ i Kris Kuade Kouto iz Kelna / Nemačka/.

Napredna grupa samba perkusionista imaće priliku da, uz iskusni samba dvojac, unapredi svoje veštine, razmeni iskustva i dobru energiju i pripremi nastup za tradicionalnu karnevalsku povorku koja se održava poslednjeg dana festivala.

Radionice se održavaju na Petrovaradinskoj tvrđavi (levo od prvog semafora na tvrđavi), a satnicu radionica naprednog nivoa možete naći u programu festivala.

Participacija za učešće u radionicama naprednog nivoa iznosi 20 eura i uplaćuje se na lokaciji održavanja radionice.

Prijave su obavezne i otvorene do početka festivala na ovom linku.

Napomena: Svi učesnici radionica koji uplate kotizaciju, dobijaju mogućnost da učestvuju i na svim ostalim radionicama u okviru festivala (kapuera i samba ples)!

Pored radionica za napredne polaznike, za one koji prvi put žele da se oprobaju u sviranju ovih tradicionalnih brazilskih instrumenata, pripremili smo besplatne radionice samba udaraljki za apsolutne početnike.

Očekuje vas nezaboravno druženje uz majstore ritmova brazilskih udaraljki! Vidimo se na festivalu!

RADIONICE KAPUERE NA DANIMA BRAZILA

Radionice kapuere na novosadskoj plaži Štrand i ove godine u okviru festivala Dani Brazila od 11. do 13. avgusta obradovaće sve zaljubljenike u ovu brazilsku borilačku veštinu! Treninzi u organizaciji sportsko - rekreativnog kluba Capoeira Senzala Novi Sad tokom sva tri dana trajanja festivala namenjeni su deci i odraslima, profesionalcima i početnicima.

Učesnici će imati priliku da na radionicama probaju sve aspekte kapuere: borilački, muzički i akrobatski, ali i različite stilove i druge igre povezane sa kapuerom i brazilskom kulturom. Poslednjeg dana festivala, kapueristi će u tradicionalnoj karnevalskoj povorci kroz grad pokazati šta su naučili, uz učesnike radionica samba plesa i perkusija i prepoznatljive brazilske ritmove.

Satnicu radionica možete naći u programu festivala, a radionice se tradicionalno održavaju na gradskoj plaži Štrand (kod Špica).

Radionice za kapueriste vodiće mestre Steen, a cena kotizacije je 20 eura za odrasle i 10 eura za decu.

Prijave su obavezne i otvorene do početka festivala na linku.

Napomena: Svi učesnici radionica koji uplate kotizaciju od 20 eura, dobijaju mogućnost da učestvuju i na svim ostalim radionicama u okviru festivala (samba perkusije i samba ples)!

Za one koji se prvi put susreću sa ovom brazilskom borilačkom veštinom biće organizovani besplatni časovi pod vođstvom instruktora kluba „Capoeira Senzala“ i za njih nije potrebna prijava. Svi zainteresovani mogu doći u bilo kom terminu radionica kapuere na plaži Štrand (kod Špica) gde će biti oformljena posebna grupa za njih.

Očekuju vas dinamični treninzi i sjajno druženje pod suncem pa ponesite svoju kapuera uniformu, kupaći i vidimo se na plaži!RADIONICE SAMBA PLESA UZ KARNEVALSKU MUZU MAYRA ALMÉN & AFRO-LATINSKI PLES

Sve zaljubljenike u samba ples sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo da će ovogodišnje radionice samba plesa 12. i 13. avgusta u okviru festivala Dani Brazila održati izvanredna samba igračica i muza Mayra Almén.

Učesnici radionica samba plesa imaće priliku da nauče i usavrše osnovne pokrete ovog egzotičnog plesa i pripreme nastup za karnevalsku povorku koja će proći kroz centar grada poslednjeg dana Festivala i svim posetiocima dočarati duh brazilske kulture i nezaboravnu atmosferu karnevala.

Radionice će biti organizovane u dve grupe: za početnike bez posebnog plesnog iskustva, koji ne pripadaju ni jednoj plesnoj grupi, kao i za plesače sa prethodnim plesnim iskustvom, koji aktivno plešu i nastupaju.

Specijalne radionice iznenađenja namenjene i početnicima i iskusnima vodiće Kubanac Enrrikue Patterson koji će sve polaznike radionica naučiti početnim koracima Afro-latinskog plesa!

Sve radionice se održavanju u “Allegro” plesnoj školi (Kisačka 3), a satnicu radionica po grupama možete naći u programu festivala.

Cena kotizacije za početne grupe i radionice iznenađenja je 10 eura, a ukoliko želite da prisustvujete svim plesnim radionicama, cena kotizacije je 20 eura.

Napomena: Svi učesnici radionica koji uplate kotizaciju od 20 eura, dobijaju mogućnost da učestvuju i na ostalim radionicama u okviru festivala (kapuera i samba perkusije)!

Prijave za radionice su obavezne i otvorene do početka festivala na linkovima:
za početnu grupu
za naprednu grupu

O voditeljki radionica samba plesa:S obzirom na mešavinu brazilskog, afričkog, indijskog i kineskog porekla, Mayra Almén je odrasla u sredini punoj različitih muzičkih ritmova. Aktivno bavljenje plesom započela je sa klasičnim plesovima poput baleta i džeza, da bi se kasnije oprobala u sambi i afro plesovima. Sambu pleše od svoje 8 godine. Kod različitih učitelja na Salvadoru naučila je da pleše sambu, axe, funk, carimbo, xaxado and forro, a danas pleše latino-američke plesove kao što su salsa, bachata, kizomba, merenge i drugi. Nakon godina plesanja uz razne učitelje iz Brazila, pokrenula je sopstvenu školu plesa u Švedskoj. Muza je Imperio da Tijuca, kraljica baterije da Oba Oba do Recreio, kraljica Brazil/Sweden da 1 corte internacional da Europa in Genevei plesačica Paraíso da Tuiti. Plesala je uz Academicos do Salgueiro, Belford Roxo, Mocidade, Sossego i druge.

“Putujem svetom i držim radionice plesa i performanse i smatram sebe neverovatno počastvovanom što imam priliku da predstavljam i širim brazilsku kulturu u različitim zemljama sveta”, kaže Mayra.

O voditelju radionica iznenađenja – Afro-latinski plesovi:Enrikue Paterson je profesionalni plesač sa Kube sa 14 godina umetničkog iskustva. Bio je koreograf i plesač međunarodnog hotela Varadero. Profesionalno se bavi kubanskim plesovima kao što su afro, salsa, sin, chachacha, mambo, rumba, reggaeton i drugim međunarodnim ritmovima - samba, hip hop, Kizomba, zemba, bachata itd.PREDSTAVLJAMO VAM VODITELJA RADIONICA KAPUERESteen Møller

Osnivač je kapuera škole Senzala u Kopenhagenu, Danska 1991 godine. Učenik je Mestre Peixinho-a iz Rio de Janeiro-a. Jedini je majstor kapuere unutar Grupo Senzala koji nije brazilskog porekla. Odličan je poznavalac afro-brazilskih plesova i muzike; perkusionista i pevač.

Nosilac je crnog pojasa u Tae Kwon Do-u. Po obrazovanju je diplomirani profesor fizičke kulture i telesni terapeut.

Deceniju nakon otvaranja škole kapuere u Kopenhagenu, dolazi u Srbiju, donoseći ovu veštinu i na naše prostore. Pod njegovim nadzorom funkcionišu kapuera klubovi Senzala iz Novog Sada i Beograda unutar grupe Centro Cultural Senzala de Capoeira.

SMEŠTAJ ZA VREME FESTIVALA DANI BRAZILA

Za učesnike Festivala “Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće organizovan smeštaj u hostelu “City Hostel” po specijalnoj ceni od 9 eura uz doplatu takse.

Hostel se nalazi u samom centru Novog Sada, nedaleko od svih programskih prostora.

Smeštaj možete rezervisati na ovom linku.