Vesti 2019

Subota 24.08. Koncertni spektakl!

Dragi prijatelji, Kao što nalaže tradicija našeg festivala, u subotu 24.08. pravimo veliki koncertni spektakl! Ove godine mesto događaja je prelepi letnji bioskop u katoličkoj porti... 8. Avgust 2019.

Više informacija »

Dolazi nam DJ PATIFE!!!

LJUDI! Naš festival, Dani Brazila je ponosan što može da objavi da će jedna od najvećih zvezda sa Brazilskog DJ neba da nastupi na našem desetom rođendanu 24. avgusta! Dolazi nam DJ PATIFE!!! 10.Jun 2019.

Više informacija »

RADIONICE SAMBA PLESA

Naš ovogodišnji mentor plesa će biti Ivana Vajagić, lider samba plesne grupe Sambalkinhas iz Novog Sada. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje plesa... 8. Avgust 2019.

Više informacija »

Majstor iz Brazila - MESTRE CHUVISCO

Počeo je u Estácio de Sá (skola sambe u Rio de Janeiru) sa devet godina u dečijem sastavu. Sa 15 godina je... 20.Jul 2019.

Više informacija »

Ceremonija otvaranja - 23. avgust - Kulturna stanica Eđšeg

Dragi naši prijatelji, 10. izdanje festivala Dani Brazila održaće se od 23. do 25. avgusta u Novom Sadu! Tim povodom, 23. avgusta u Kulturnoj stanici Eđšeg, sa početkom u 19h... 8. Avgust 2019.

Više informacija »

SENZALA tradicionalni domaćin radionica kapuere

Ove godine slavimo desetogodišnjicu našeg festivala Dani Brazila – novosadski samba karneval. Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo... 20.Jul 2019.

Više informacija »
ARHIVA VESTI 2018 »

ARHIVA VESTI 2017 »

ARHIVA VESTI 2016 »

ARHIVA VESTI 2015 »

ARHIVA VESTI 2014 »

ARHIVA VESTI 2013 »

ARHIVA VESTI 2012 »

Ceremonija otvaranja - 23. avgust - Kulturna stanica Eđšeg

Dragi naši prijatelji, 10. izdanje festivala Dani Brazila održaće se od 23. do 25. avgusta u Novom Sadu! Tim povodom, 23. avgusta u Kulturnoj stanici Eđšeg, sa početkom u 19h, priređujemo ceremoniju svečanog otvaranja, gde ćemo se upoznati sa učesnicima ovogodišnjih samba, kapoera i plesnih radionica.

Imaćemo priliku i da uživamo u muzici dua Nevene Reljin (vokal) i Vukašina Miškovića (klasična gitara), koji su specijalno za ovu priliku pripremili set sastavljen od prepoznatljivih klasika iz bogate brazilske muzičke zaostavštine.

Za postizanje atmosfere sa osunčanih plaža Rio de Žaneira, biće zadužen naš veliki prijatelj i poznavalac brazilske muzike DJ Dub Duba.

RADIONICA CAVAQUINHO GITARE VODIĆE ROBINHO

Robinho je sambista koji sambu i brazilsku muziku predstavlja u Nemačkoj na svoj način kako bi pokazao snagu i energiju sambe. Njegova muzika je zasnovana na "partido alto" i "roots-sambi" koji su povezani sa velikim imenima kao što su: Zeca Pagodinho, Arlindo Cruz, itd.

Svojim jedinstvenim pristupom sambi iz favela u Rio de Janeiru, Robinho se uspešno etablirao na samba sceni u Bavarskoj, a sada I u celoj Njemačkoj. Dokaz njegovog talenta je nesumnjivo godišnje učešće na Coburg Festivalu - sa SambaMobilom i Escola de Samba Primeira de Erlangen. Kao i svake godine u Nirnbergu, "Plava noć" se ponovo održava sa sve većim entuzijazmom a Robinho ponovo osvaja publiku sa svojom samba grupom a i kao solo umetnik.

Poziv Udruženja Martina Lutera u Bavarskoj da učestvuje u proslavi 150. godišnjice potvrdio je priznanje umetnika u regionu. Brojni nastupi u barovima i restoranima čine da je Robinho nezaobilazni deo gastronomije i noćnog života.

Robinho je sambista koji deli radost i energiju sambe sa svim ljudima koji ga prate ili dožive na njegovim nastupima.

RADIONICE SAMBA PLESA

Naš ovogodišnji mentor plesa će biti Ivana Vajagić, lider samba plesne grupe Sambalkinhas iz Novog Sada. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje plesa da nauče korake i osete ritam najpopularnijeg karnevalskog plesa širom sveta i sve popularnijeg i ultra zabavnog plesa brazilskog funka!

RASPORED:

Subota 24. avgust
→ 11.00 - 12.30 - Carnival Samba početna grupa
→ 12.30 - 14.00 - Carnival Samba napredna grupa
→ 14.00 - 15.00 - Brazilian funk početna grupa

Nedelja 25. avgust
→ 11.00 - 12.30 - Carnival Samba početna grupa
→ 12.30 - 14.00 - Carnival Samba napredna grupa
→ 14.00 - 15.00 - Brazilian funk / koreografija za povorku!

U ranim večernjim satima u nedelju će se održati karnevalska povorka kroz centar grada Novog Sada.

Dobrodošli su svi koji vole ples, ritam Brazila i dobru zabavu!
Od opreme poneti majicu, šorc/helanke/suknju, čiste patike i vodu.

LOKACIJA:
Eđšeg - kulturna stanica. Antona Čehova 4

UČESTVOVANJE NA POVORCI:
Svi učesnici radionice - Brazilian funk / koreografija za povorku - su dobrodošli da naučenu koreografiju odigraju na povorci! Potrebno je samo dobro raspoloženje i šarena, vesela odeća!

P.S. Na radionicama ćemo izabrati osobu koja najbolje nauči koreografiju za povorku da vodi grupu plesača sa radionice na povorci! Srećno! :)

PRIJAVE: Pošaljite Vaše ime i prezime na mail vajagicivana@yahoo.com

Vidimo se!

Subota 24.08. Koncertni spektakl!

Dragi prijatelji, Kao što nalaže tradicija našeg festivala, u subotu 24.08. pravimo veliki koncertni spektakl! Ove godine mesto događaja je prelepi letnji bioskop u katoličkoj porti. Planirano je da događaj počne već od 20h i da traje negde do ponoći. Baš kao i sâm Brazil, program će ove večeri biti posebno šaren i raznovrstan. Imaćemo prilike da vidimo nastupe nekoliko bendova, samba baterija i plesnih grupa iz raznih delova sveta. Možete i sami da pretpostavite koliko će sve biti veselo i nabijeno energijom kada vam kažemo da nijedna od ovih formacija na bini neće brojati manje od deset članova!

Dakle, spremite se za letnji hype, dođite da pijemo kaipirinje i plešemo u ritmu sambe!

I da! Ulaz je besplatan :)

SENZALA tradicionalni domaćin radionica kapuere

Ove godine slavimo desetogodišnjicu našeg festivala Dani Brazila – novosadski samba karneval.

Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na kapuera radionicu i na karnevalsku povorku koja će defilovati kroz centar našeg preleopg grada. Uživajte u treninzima na plaži preko dana i brazilskim žurkama tokom toplih noći. Budite deo brazilske energije u Novom sadu.

Kapuera treninge će voditit cenjeni meštrei iz Senzala grupe: Meštre Steen (Kopenhagen) i Meštre Rui (Kopengagen/Rio de Žaneiro).

Časovi će biti organizovani na gradskoj plaži Štrand, i deca i odrasli su dobrodošli.

Raspored:
Odrasli:
→ Petak: 10h-12h i 17h-19h trening
→ Subota: 10h-12h i 17h-19h trening
→ Nedelja: 10h-12h
Nedelja veče: karnevalska povorka kroz centar grada

Deca:
→ Petak, subota i nedelja od 10h-12h
Nedelja veče: karnevalska povorka kroz centar grada

Lokacija: Gradska plaža „Štrand“ (Špic)

Besplatni časovi za polaznike

Za one koji se ne bave kapuerom, ali bi voleli da se oprobaju u ovoj veštini biće organizovani posebni treninzi pod vođstvom trenera iz kluba „Capoeira Senzala Novi Sad“. Ti treninzi održavaće se u petak, subotu i nedelju od 10h-12h. Prijava za ove časove nije potrebna.

Organizacija: Capoeira Senzala Novi Sad i Dani Brazila

Majstor iz Brazila - MESTRE CHUVISCO

Počeo je u Estácio de Sá (skola sambe u Rio de Janeiru) sa devet godina u dečijem sastavu. Sa 15 godina je pokušavao da upadne na upražnjeno mjesto u Estacio de Sa bateriji, dok ga nije dobio 1993. godine, kada je imao svoju prvu parada kao perkusionista. Sledeće godine već je putovao, nastupao I snimao sve što se odnosilo na Bateriju, I već je bio u prvoj ekipi baterije kojom je komandovao mestre CIÇA, gde je počeo da paradira u drugim školama kao što su Sao Clemente, Salgueiro, Beija flor, Unidos Da Tijuca , Rio Grande, Viradouro, itd ...

Nakon 15 godina kao perkusionista, pozvan je da bude asistent direktora baterije, na kom mestu je ostao 4 godine, nakon što je dobio poziv da bude mestre baterije Estácio de Sá. 2009.godine je poceo kao mestre I bacteria je vec osvojila nekoliko nagrada. Ostao je 9 godina u Estácio de Sá, a zatim se zaposlio se u skoli sambe Vili Isabel 2018.godine. Ostao je jednu godinu, a zatim se vratio na Samba Cradle 2019.godine gdje je dobio najviše ocene I proglašen šampionom (2019) i ponovo osvojio nekoliko nagrada.

Nastupao je u Argentini, Paragvaju, Panami, Švedskoj, Finskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Engleskoj, Norveškoj, Portugalu i Holandiji.

Dolazi nam DJ PATIFE!!!LJUDI! Naš festival, Dani Brazila je ponosan što može da objavi da će jedna od najvećih zvezda sa Brazilskog DJ neba da nastupi na našem desetom rođendanu 24. avgusta! Dolazi nam DJ PATIFE!!!

Wagner Ribeiro De Souza AKA DJ Patife rođen je i odrastao u Sao Paolu, prestonici brazilske muzike i klabinga. Počeo je svoju karijeru kao DJ u lokalnom hip-hop sastavu gde se zarazio sound-system i hip-hop kulturom ali se sredinom devedesetih zaljubio u jungle i drum'n'bass. Ova živa legenda brazilskog d'n'b-a je, između ostalih, nastupala i na sledećim festivalima širom planete: WMC (USA), SUNANDBASS (Sardinia), Exit (Serbia), Glastonbury and Womad (UK), Skolbeats (Brazil), Montreux Jazz Festival (Switzerland), to Sonar Festival (Spain).

Kao producent, Patife je najpoznatiji po pesmi 'Sambassim', koju su odsvirali Gilles Peterson, Laurent Garnier and Andy C. Ta pesma je takođe osvojila nagradu za 'Best Dance Music Video' na MTV Video Music Awards u Brazilu. No, njegovo prisustvo na Brasil EP izdanju V recordings-a, potvrdilo je da se zaista radi o novoj zvezdi. Sarađivao je i radio remixe sa mnogim umetnicima od kojih su neki: Cleveland Watkiss, Dynamite MC, De Lata (UK), Fernanda Porto, Daniela Mercury, John Parahyba, Trio Mocotó (Brazil), Zuco 103 (Netherlands), Koop (Sweden), Les Gammas (GMBH) and Satomi(Japan).

DJ PATIFE Instagram
DJ PATIFE Facebook
DJ PATIFE Mixcloud
DJ PATIFE Soundcloud